Allergi / intolerance

Behandling af allergi / intolerance hos Naturzonen i Aalborg

Man reagerer allergisk overfor et bestemt fødeemne med en, for de fleste, hurtig reaktion som kløe, udslæt, hjertebanken, hastig puls, løbende næse eller en hævelse. Reaktionen forsvinder hurtigt igen. Det er fødemidlet man reagerer overfor kontra intolerance, hvor det er mængden.

Intolerance er kendetegnende ved at det er mængden af fødemidlet man reagerer overfor. Typisk en for stor indtagelse af samme produkt, for stor madmængde.
Kroppens reaktion er her overfor proteinet i maden, som nedbrydes af enzymer. Disse kan forbruges og kroppen kan så ikke nedbryde dette fødeemne mere, før efter en tid igen.

Årsag til allergi og intolerance er mange. Det bedste man kan gøre for at undgå udvikling af allergi og intolerance, er at amme børn fuldt i 4 måneder, undgå penicillinkure, p-piller, tilsætningsfyldt mad og ensartet kost. Ydermere ved man at kvinder langt oftere får allergi end mænd. Det skyldes at det kvindelige kønshormon østradiol (et af de tre østrogener) fremmer allergiske reaktioner. For meget østradiol i kroppen danner basis for at udvikle autoimmune sygdomme, da østradiol aktiverer immunforsvaret til at reagerer "for meget". Et andet hormon, nemlig progesteron, nedregulerer immunforsvaret, modsat østradiol, så det er to hormoner, der afbalancerer hinanden og bør være i korrekt mængde i forhold til hinanden for ikke at udvikle bl.a. autoimmune sygdomme, som allergi, leddegigt, fibromyalgi, sklerose, Hashimotos, type 1 diabetes bl.a.

Hvorfor opstår autoimmune sygdomme ?                                                                 Arvelige genetiske forhold, infektioner bl.a. mononucleose, miljøgifte, herunder fremmedøstrogener. Stress kan også være en udløsende faktor for udbrud eller forværring.

En interessant udtalelse fra en dansk læge : citat :" Man bør lade sine børn lege på møddingen ind imellem, dermed styrkes immunforsvaret"...……..Der vil jeg så tilføje : "Hvis ikke det der bliver smidt på møddingen er forurenet med sprøjtemidler og andre miljøgifte...)

Behandlingen hos Naturzonen i Aalborg, er udelukkelse af ikke tålte fødevare,  akupunktur og evt. supplement af zoneterapi. En test af de forskellige hormonniveauer kan også være relevant. Se under hormonbalance/Naturlig Hormonterapi.

Er du voksen, og har andre symptomer, kan en test af dine homonniveauer fortælle om du netop har for meget østradiol og/eller for lidt progesteron.

Børn behandles med MicroLight og zoneterapi i stedet for nålebehandling.

De fleste pollenallergier har hurtig god respons på akupunktur, hos Naturzonen i Aalborg.

Citrus er et hyppigt allergen. Der er stor søgning hos Naturzonen i Aalborg specielt omkring juletid for denne allergi.

Undgå sprøjtegifte. De er potente fremmedøstrogener som forstyrre din hormonbalance.

Øreakupunktur er effektiv allergibehandling hos Naturzonen i Aalborg.