NHT Naturlig Hormonterapi /Hormonbalance

Behandling af hormonelle ubalancer.

Menstruationsproblemer, hedeture, dårlig søvn, humørsvingninger, stive og ømme led, tørre slimhinder, vægtøgning, hovedpine, migræne, fertilitetsproblemer, PCO, endometriose, autoimmune sygdomme, stofskifteproblemer, stress, udbrændthed, blæreproblemer, sklerose, fibromyalgi, depression, knogleskørhed, overgangsalderens besværligheder...…

 Hormonelle ubalancer spænder vidt, og flere sygdomme dukker op, som forskerne opdager er hormonelt betingede. Mange hormonelle ubalancer er forårsaget af for meget østrogen og/eller mangel på progesteron.

  Østradiol, som er det ene af tre østrogener, er et hormon der øger celledelingen, og det er jo rigtigt godt når vi som kvinder i den fødedygtige alder, skal lave et barn. Efter den fødedygtige alder, har vi ikke brug for østradiol i stor mængde mere, og hvis ikke celledelingen bliver bremset, vil det efterhånden føre til, at østrogenfølsomt væv, begynder at dukke op forskellige steder i kroppen, hvor det ikke burde være. Det kan resulterer i cyster og fibromer, eller endometriose. I sidste ende kan det føre til kræft i brystet, livmoderen eller æggestokkene.

Det har så godt som altid, været  nærmest en lov, at alle hormonelle ubalancer ifm. overgangsalder, skyldes østrogenmangel. Dette er en myte.                                                                                            70 års ofrskning tager ikke fejl. (Kilde: Anette Paulin : "Naturlig Hormonterapi - Du har et valg", med oplyste kilder til diverse forskning på området)

Kvinder mangler meget sjældent østradiol. Men vores hormon, der skal holde det celledelende østradiol i skak, nemlig progesteron, DET hormon falder med alderen. Ja, allerede fra 35 års alderen. Progesteron holder østradiol i skak så celledelingen ikke sker uhæmmet. Østradiol sørger også for at vædske og fedtvæv opmagasineres,(vægtøgning) således at hvis vi udsættes for hungersnød, ja så har vi nogle depoter at stå imod med, men er der ikke hungersnød, har vi ikke brug for denne opmagasinering. For at normalisere vædskeophobning og fedtdepoter, skal østradiolen nedreguleres af progesteron. Hvis altså vi har nok af det.                                                                                                                                    Produktionen af progesteron falder med alderen og vi påvirkes  oveni af fremmedøstrogener udefra. Fremmedøstrogener, hormonlignende miljøgifte og stoffer påvirker og forhøjer vores østradiolniveau, og det er en meget dårlig kombination, samtidig med fald i progesteron.

Disse ubalancer kan måles i en objektiv laboratorietest, hvor vi måler østradiol, østriol, Dhea, testosteron, progesteron og cortisol. Hormonerne skal ligge i et bestemt forhold til hinanden for at kroppen er i balance. Dette gælder også for mænd.

Jeg er NHT®-vejleder og med udgangspunkt i en hormontest, som sammenholdes med dine symptomer, og et fyldestgørende spørgeskema, udarbejder jeg en vejledning i at få dine hormoner på ret køl igen. Dette er ved hjælp at valg af rette næringsstoffer, vitaminer og mineraler og bio-identiske naturlige hormoner.                                                                                                

Jeg kan supplere med øreakupunktur, kropsakupunktur  cellefrekvenser og zoneterapi efter behov, da det er gode værktøjer til at få kroppen hurtigere i balance, når fundamentet er i orden. Har ubalancerne været i kroppen længe, eller er symptomerne for svære, ja så anbefaler jeg Naturlig Hormonterapi fra start. Dette tager vi sammen stilling til.