Ryg - lænd - nakke - skulder

Behandling af rygproblemer hos Naturzonen i Aalborg er akupunktur, cuppingmassage, evt lazer og elektroterapi.

Rygsøjlen er meget synlig for skævheder eller andre holdningsanomalier. De muskler der sørger for at vi i oprejst tilstand kan holde balancen, er statiske , og hedder det toniske muskelsystem. Det er styret af hjernen og ikke viljen, modsat de dynamiske muskelbevægelser (når legemet bevæger sig) der er viljestyret.

Det toniske muskelsystem sørger for at vi står oprejst i rummet, og for at hjernen kan give musklerne de rigtige ordre, må den have informationer fra kroppen om hvad stilling den (kroppen) befinder sig i. Disse informationer får hjernen primært fra fodsålerne, øjnene og kæben. Det er også her fejlinformationerne kan opstå.

Fødderne er fyldt med trykfølere og fortæller om vi er på vej ned eller op af bakke. Nogle fødder giver dog dårlig information til hjernen. Det være sig platfødder eller hulfødder, eller fødder i højt, hårdt, ubevægeligt, svangstøttende fodtøj. Når vi lukker vores fødder ind i disse kasser kan de altså ikke give den rigtige melding tilbage til hjernen, da fodens receptorer ikke kan mærke underlaget - det vi går på.

Fødder der får svangstøtte, har fået krykker, og bliver mere og mere svage og falder mere sammen, over tid.
Det er ikke overraskende at så mange får ondt i ryggen, fordi vi næsten alle har sko på, selvom vores fødder er bygget til at gå barfodet. Fodtøj forstyrrer fodens egenskaber. At have fodtøj på er som at have grunden klistret fast til fødderne og hjernen tror at jorden følger med eller er klistret fast på foden. Foden har brug for at være bar og mærke hvad der er under. Spædbørn vil ikke have sko på, de smider dem væk. Og de har ret !

Det optimale fordtøj er så tyndt og lidt som muligt.

Det optimale velvære for ryggen, er styrketræning, svømning og en ret position ved arbejdsstillingen.

Er der brug for hjælp til at komme på banen igen, kan behandling hos Naturzonen i Aalborg, være en god løsning med akupunktur, øreakupunktur og cupping-massage. Jeg supplerer i mange tilfælde med lazer og elektroakupunktur.

 

Læs i øvrigt om behandlingen af led.

Auriculo-terapi er effektiv behandling.

Akupunktur er meget virksomt til rygproblemer